W.E.T. – Rise Up

W.E.T. - Rise UpIn 2009 kwam het debuut van W.E.T. uit, een samenwerking van de voormannen van Work Of Art (Robert Såll), Eclipse (Erik Mårtensson) en Talisman (Jeff Scott Soto). Destijds waren er vooraf al songs geschreven door Såll en Mårtensson die perfect bij de stem van Jeff Scott Soto pasten. Deze ronde was ook Jeff Scott Soto betrokken bij het schrijven het songmateriaal. Net als de vorige keer schoof driekwart van Eclipse aan voor de verdere invulling. Toen was het al een collectie van verschillende soorten bombast, en dat is nu niet anders. Ook hier is het belangrijkste element de zang van Jeff Scott Soto en zijn de songs helemaal daarop ingesteld. Dat heeft als nadeel dat er bar weinig verrassing te vinden is op Rise Up, maar waar op zijn solo-albums een overdaad aan ballads de vaart er nog wel eens uithaalt, blijft het hier in elk geval relatief vaak up-tempo. Muzikaal is er niet zoveel op aan te merken, zij het dat het drumwerk een tikje ongeïnspireerd klinkt. Productioneel heeft het in elk geval genoeg ballen meegekregen om een echte rockplaat te blijven. Verder is Rise Up zo'n plaat die je niet te kritisch moet analyseren. Versterker op elf en koortjes meebrullen op “Bad Boy”, dan komt alles goed.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven