Flea – Helen Burns

Flea - Helen BurnsU kent Flea vooral zoals ik waarschijnlijk, als de grootste druktemaker bij de toch al niet zo ingetogen Red Hot Chili Peppers. Vorig jaar kwam zijn solo-EP Helen Burns uit in de Verenigde Staten en die is nu ook hier uitgebracht. Voor Peppersfans zal het even schrikken zijn, want het is er-rug experimenteel, met veel elektronica, trompet (Flea’s eerste instrument) en jazzy stukken. De opnamen waren voor Flea vooral een manier om van het toerleven af te kicken en voor Peppers drumtech en livetoetsenist Chris Warren een manier om het studiowerk in de vingers te krijgen. U voelt ‘m al aankomen: het zijn doorgaans niet veel meer dan soundscapes. Het titelnummer kent zang van co-componist Patti Smith en in “Lovelovelove” komt er een kinderkoor(!) voorbij, maar verder is het allemaal instrumentaal. En vaag. Hier en daar zijn er heus nog wel lekkere bas- en drumpartijen te vinden, Patti Smithfans zijn misschien nog blij met het titelnummer, maar de meesten zullen na beluistering van deze EP voornamelijk iets uitbrengen als: “Ehm, het is… ehm, bijzonder.” Wat dan wel weer erg in het voordeel van de man spreekt, is dat je het hele album kunt downloaden voor een bedrag tussen de 0 en 500 dollar voor het goede doel.


mij=Org / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven