Lindi Ortega – Cigarettes & Truckstops

Lindi Ortega - Cigarettes & TruckstopsMet Cigarettes & Truckstops maakt het zelfbenoemde ‘Spaghetti-Western Tim Burton character’ Lindi Ortega net zo’n heerlijk catchy album als voorganger Little Red Boots, hoewel songtitels als “The Day You Die”, “Demons Won’t Get Me Down”, “Murder Of Crows” en “Heaven Has No Vacancy” doen vermoeden dat de thematiek wat donkerder is dit keer. Prijsnummer “Murder Of Crows” (audio) is een heuse murderballad – een genre waar haar held en grote voorbeeld Johnny Cash ook in uitblonk – deze song gaat trouwens vergezeld van een prachtige videoclip waarin de geheel in Mardi Grass-traditie (als doodshoofd) geschminkte Ortega zich een berouwvolle zondaar toont… Dat Lindi geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken moge duidelijk zijn. Dat ze wel degelijk veel compassie heeft voor haar naasten bewijst ze echter in kippenvelnummer “Heaven Has No Vacancy”. Hier pleit de katholiek opgevoede Ortega dat, anders dan de katholieke doctrine voorschrijft, er wel degelijk een plekje in de hemel zou moeten zijn voor zelfmoordenaars omdat hun aards bestaan al ‘hel’ genoeg was. Gelukkig is het niet alleen (zelf)moord en doodslag wat de klok slaat op haar nieuwste album in het ludieke “Use Me” stelt ze zichzelf voor als je favoriete drug. Al luisterend ontdek je dat niet de bravoure en haar cartooneske imago Lindi Ortega sterkste wapenfeiten zijn, maar de songs. Tel daar bij op haar weergaloze stem en een album dat zowel country als poppy is en het plaatje is compleet. Mij hoeft ze het niet te zeggen: “Use Me”. I’am already addicted!


mij=Last Gang

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven