Sebastian Bach – ABachalypse Now

Sebastian Bach - ABachalypse NowOp Sebastian Bachs nieuwe live-album ABachalypse Now (Bach is koning van de cheesy woordspelingen) staan opnamen van twee concerten. De eerste cd bevat opnamen van Hellfest in Frankrijk, de tweede laat een optreden in Club Nokia in LA horen. Op de dubbel-dvd zijn er ook nog eens opnamen van Graspop in Belgi&ieuml; te zien. Dat betekent dat alleen al op de cd zeven songs tweemaal te vinden zijn. Dubbelingen op live-cd’s komen steeds vaker voor. Leuk voor de fan die toch alles wil hebben, maar vaak is het ook gewoon makkelijk. Je hoeft niet naar de beste opnamen te zoeken, je plempt er gewoon complete concerten op. Voor de gewone rockliefhebber was een goed gemixt live-album met de beste opnamen beter geweest. Nu valt namelijk op dat de opnamen van Hellfest niet zo bar veel dynamiek hebben waardoor het songmateriaal (van Skid Row en van zijn solocarrière) niet zo heel denderend uit de verf komt. Bach zelf is een van de betere zangers in het genre, drummer Bobby Jarzombek is voor sommigen al een soort levende legende. Wat je ook van hairmetal vindt, Bach heeft met en zonder Skid Row een verdienstelijke songcatalogus opgebouwd. Songs als “18 & Life”, “Slave To The Grind”, “Kicking & Screaming” en “Tunnelvision” misstaan nooit op een live-album en dat doen ze ook hier niet. Het is jammer dat de opnamen van de eerste cd niet heel lekker uit de verf komen, want het heeft wel een echte livefeel, niet in het minst omdat Bach veel met zijn publiek communiceert. Met het tweede concert is echter nog iets bijzonders aan de hand: bij de opnamen uit Frankrijk en België was Nick Sterling nog aanwezig, bij de live-opnamen in Club Nokia was hij net de laan uitgestuurd omdat hij weigerde de release voor de televisie-uitzending en dvd te tekenen. Dat is dan ook de reden dat bij de opnamen van dat concert geen songs te vinden zijn die door Sterling zijn meegeschreven. Bij de LA-show is Sterling vervangen door gastgitaristen: Black Veil Brides’ Jinx, Vince Neils gitarist Brent Woods en Jarzombeks Halford-collega Roy Z. Omdat het geluid beter is, komen de tracks hier veel beter uit de verf. De inderhaast opgetrommelde gitaristen maken de band verrassend genoeg niet zwakker. En zo is het concert zonder Sterling uiteindelijk het leukste van de twee…


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven