Stryper – Second Coming

Stryper - Second ComingStryper was de eerste band die zich als christelijk afficheerde en toch tot het 'gewone' metalwereldje wist door te dringen. Sterker nog, daar hebben ze door de jaren heen meer succes gehad dat in de christelijke hoek, waar het spelen van metal an sich al een bezwaar werd gevonden. Inmiddels kijkt niemand er meer van op als een band christelijke teksten heeft. Ter gelegenheid van Strypers overstap naar Frontiers werden songs van de debuut-EP The Yellow and Black Attack en de daaropvolgende full-lengths Soldiers Under Command en To Hell with the Devil opnieuw opgenomen en aangevuld met twee nieuwe songs. Er is weinig aan de arrangementen gesleuteld, alleen is het allemaal wel met de hedendaagse techniek opgenomen. Meestal ben ik er voorstander van de beperkingen van de originelen te koesteren en zie ik een verzameling met bijgewerkt geluid liever als live-album verschijnen. Toch is de metal met popinvloeden van de heren wel geschikt voor deze behandeling. De band is vaardig, Michael Sweet is een zanger uit de hoogste klasse en de koortjes zijn vaak adembenemend prachtig. De songs klinken daardoor in de kraakheldere productie van 2013 zoals ze horen te klinken. Met name de vroegste songs zijn inderdaad wat gedateerd – Stryper heeft sindsdien ook bijgeleerd, nietwaar? – maar een ballad als “First Love” klinkt hier wel heel indrukwekkend. Met name voor hen die Stryper de eerste keer aan zich voorbij hebben laten gaan is dit een mooie kennismaking. Van de nieuwe songs, “Bleeding From Inside Out” en “Blackened”, smaakt vooral de laatste, een lekkere up-tempo track, naar meer. Sinds Murder By Pride uit 2009 hebben we nu een – overigens prima – coveralbum The Covering en deze quasi-verzamelaar gehad met in totaal niet meer dan drie nieuwe nummers. Second Coming is een fijn tussendoortje, maar het is wel hoog tijd voor iets nieuws.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven