Allure – Reunion

allure-reunion.jpgNu de hypeteller voor het nieuwe Daft Punk-album op hasitleaked.com naar bizarre hoogtes uitslaat, is het de hoogste tijd om wat alternatieven te belichten. Want waar Daft Punk zijn tweede album grotendeels baseerde op oude samples en voor de aanstaande comeback ook allerlei discogrootheden heeft ingevlogen, doet de 23-jarige Lorris Piasco uit Parijs alles helemaal zelf. Zijn project heet Allure en zijn tweede album Reunion is met een prachtig rinkelende piano ingespeeld. Pure french touch, om die term maar weer van stal te halen. Als je bijvoorbeeld het mellow “From Paris with Love” zo hoort, is het onmogelijk om er niet de synthesizers van Daft Punks “Voyager” in te herkennen. De klavecimbel-effectjes her en der op de plaat zijn weer enorm Justice. Het gaspedaal-effectje in de basgitaar verraadt veel spelplezier (“I will change”). Allure haalt met gemak het niveau van zijn voorbeelden. Zet het fantastische “You & Your Girl” eens aan op een warme zonnige dag. Je gaat het vanzelf meezingen. Een hit, denk ik dan. “King” is zelfs een regelrechte kopie van “Crucified” van The Army of Lovers uit 1991, maar dan in een 2013-productie. Wie monteert de vocals er even op? Misschien zou ik moeten opmerken dat de tracks op Reunion wel enigszins op elkaar lijken, op dezelfde manier zoals ik ook het tweede Digitalism-album ten tijde van de release niet de hemel in durfde te prijzen – al ben ik twee jaar later nog steeds erg blij met I Love You, Dude en vind ik het een onderschatte plaat. Als Daft Punk dezelfde feelgood-factor weet te behouden als Allure op dit album neerzet, is hun plaat geslaagd.


mij=Zimbalam

5 reacties

  1. Stonehead

    Zo te zien zijn er twee Allures. Ik bedoel dus niet die Nederlandse trancekikker @allurelive die onder de vleugels van Tiësto in Den Bosch optreedt… maar wél @allurefromparis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven