The Delta Saints – Death Letter Jubilee

The Delta Saints - Death Letter JubileeHet programma van het Roots In The Park-festival staat al vast, maar o wat was The Delta Saints een mooie aanvulling geweest. Het full-length debuut Death Letter Jubilee laat een band horen die daar uitstekend zou passen. Een maand later staan ze wel op Waterpop in Wateringen. Voorlopig de enige Nederlandse datum in een uitgebreide Europese tournee en dat verbaast me wel. The Delta Saints maken namelijk een stevige mix van blues, folk, funk en soul die het volgens mij prima zal doen in Nederland. Ze komen uit de muziekhoofdstad van de Verenigde Staten, Nashville, en hebben daar duidelijk heel veel invloeden opgezogen. De heren zijn, afgaande op de foto’s, vrij jong maar dat hoor je er niet aan af. Integendeel, het lijkt hen makkelijk af te gaan die invloeden om te zetten in lekkere songs. Altijd bluesy (“Jezebel”), met vaak een lekkere lik soul (“River”), soms folky of lo-fi, maar altijd met een lekker zompige sound. Zanger Ben Ringel heeft dan ook nog eens een lekker krachtige stem waarmee hij ook de rauwe randjes opzoekt. Met een fulltime harmonicaspeler in de persoon van Greg Hommert is het plaatje compleet. The Delta Saints zijn er na slechts twee EP’s in geslaagd deze cd via Kickstarter gefinancierd te krijgen en dat is niet eens verrassend meer als je deze cd beluistert. Het rammelt waar het hoort te rammelen, het is catchy als de neten en zo feestelijk als wat, ergens in het landschap tussen Seasick Steve, The Black Crowes en The Datsuns. Festivalmuziek, wat ik u brom.


mij=Dixiefrog / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven