The Dance – Meet The Dance EP

the_dance-meet_the_dance.jpgJe bent een jonge coole band en je wil aandacht. Je wil op 3FM en 538 komen. Je wil de volgende Kensington worden. Dus ga je de liedjes schrijven die 3FM en 538 willen horen en breng je je allereerste EP uit. Vijf lekkere uptempo liedjes, obligate meezingbare teksten, mooie balans tussen gitaarrock en drumcomputer, wohohoo-samenzang op de achtergrond. Gefeliciteerd jongens, jullie zijn glansrijk geslaagd. Jullie hebben de geheime radioliedjesformule ontdekt, nagedaan en eigenlijk de Ultieme 3FM EP afgeleverd. Beetje Racoon hier. Beetje Coldplay daar. Beetje Moke zo. Niet te moeilijk. En potverdrie, er staat zelfs een pompende cover bij van Snow Patrols “Shut Your Eyes” met een Armin van Buuren-achtige synth eronder! Wat een grote namen als referenties allemaal! Wat een slim doelgroepdenken! Dit moeten wel hits worden! Nou, behalve dat The Dance dus ont-zet-tend onorigineel is. De bandnaam al. Ik begrijp wel dat je niet teveel eigen talent mag tonen om bij idioten als Giel Beelen te scoren – uitstekende vergelijkbare bands als Matik of de Melomanics waren te slim voor Nederland en braken nooit door, The Medics werden godzijdank door een gamesoundtrack opgepikt – maar met generieke crisismuziek als deze zul je ook nooit het buitenland halen. Please, doe eens iets geks!


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven