Neosignal – Raum und Zeit

neosignal-raum_und_zeit.jpgOveral heb ik kladblokjes met wilde ideeën, om nog eens zinvol te gebruiken in een volledig andere context. Met namen en citaten van schrijvers, IRC-logs, 9gag-grapjes die ooit toepasselijk worden, albumlijstjes en URL’s, véél URL’s. Je kunt het vergelijken met mijn Twitter-favorites of Wunderlist-notities: het is zo’n plek waar “dat moet ik later nog eens checken” dingen terechtkomen. Meestal rommel. Dankzij zo’n lijstje kan ik nu bijvoorbeeld opschrijven dat MyMy’s deephouseplaat Songs for the Gentle vijf sterren kreeg in de nrc.next van 2 januari 2007. Dat van de twee seconden die “Everybody Do The Flop” duurt nu een tien minuten-versie is. Of dat het Duitse dvd-magazine Slices over elektronische muziek ook op YouTube verschijnt. Enzovoort. Maar het fijne Duitse Neosignal ontdekte ik ook dankzij zo’n lijstje. Ik bekeek de tamelijk geniale clip bij “Planet Online” van het Duitse duo Neosignal, waarin o.a. Facebook en Twitter als niet-altijd-kindvriendelijk kinderspeelgoed zijn nagemaakt. Clipmaker Dent de Cuir maakte eerder vergelijkbaar originele clips voor Siriusmo en Modeselektor. Vorige week kwam Neosignals debuutalbum uit op het label van Noisia. De twee leden Florian Harres en Michael Bräuninger zijn ook bekend als respectievelijk Phace en Misanthrop, en ze zijn al zo’n tien jaar onder hun eigen naam bezig met drum ‘n bass. Neosignal is hun project om buiten dat genre te stappen en iets nieuws te doen. De Noisia-sound hoor je af en toe terug bij Neosignal, zoals in de bass van openingstrack “Sequenz” die aan de filters in Noisia’s fenomenale “Tommy’s Theme” doet denken. Check trouwens de Rawtekk-remix van Neosignals “Angst”, die knap eindigt op een minutenlang opgebouwde climax. In “Kosmos” en “Saturn City” hoor je een Justice-achtige ambitie, “Dernier Cris” flipt daar lekker op door en in “Parallelwelt” en “Kein Signal” hoor je chaotisch, Jackson & His Computer Band-achtig vuurwerk – maar dan wel met Rammstein-precisie. Lekkere plaat hoor! Dat hebben ze bij Noisia weer goed gezien.


mij=Division Recordings

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven