Soror Dolorosa – No More Heroes

soror_dolorosa-no_more_heroes.jpgEen maand terug stond ik op het punt om een heel boze blog te schrijven over een tv-programma. Het ging over het RTL-gedrocht “Liefde, Lust of Laten Lopen”, waarin aan diverse mensen met een opvallende kledingstijl via een voice-over verteld wordt dat de Gemiddelde Nederlander niet op hen zou vallen. Nou is dat geen nieuws, want de Gemiddelde Nederlander heeft geen smaak. Maar RTL gaat verder dan dat. De kandidaten moeten zich niet alleen weerloos laten beledigen door de voice-over, ze ondergaan vervolgens een ‘make-under’ (het tegenovergestelde van een ‘make-over’) om zich te conformeren aan wat Gemiddeld Nederland dan wél mooi vindt. En zo krijg je dus beelden van een hippe jongen met blauw haar die zó in Parijs op de catwalk zou kunnen meelopen, die door RTL werd gesnoeid en bruingelakt en in een oersaai colbert werd gehesen. Man man. Ik kan er nog steeds niet over uit. Maar goed, misschien is provoceren nou net het doel van RTL. En dan zou ik ze er met aandacht via een blog nog mee helpen ook.
Maar toen kwam ik dezelfde jongen toevallig twee weken terug tegen bij een feest in Nijmegen. Hij had gelukkig weer gewoon blauw haar, en viel nog steeds op. Fuck RTL. (Hij doet trouwens mee aan de Miss Alternative-verkiezing.) En op Facebook had-ie bij wijze van verzoekje alvast om Soror Dolorosa gevraagd, een Franse band die schitterende coldwave maakt. Zeg maar de Sisters of Mercy, maar dan lichter. The Cure zonder de manie. Om prachtig traag op te dansen, te schrijden zelfs. No More Heroes, dat begin dit jaar uitkwam, is Soror Dolorosa’s tweede plaat en die is net zo mooi als de eerste (Blind Scenes uit 2011). Ik luister er al een hele week naar. Man, de Editors mochten willen dat ze een nummer als “A Dead Yesterday” hadden opgenomen voor die oerduffe nieuwe plaat van ze. Misschien dat ik te weinig referentiemateriaal heb van vergelijkbare bands, maar dit soort muziek wordt in 2013 veel te weinig gemaakt. Fuck de Gemiddelde Nederlander. Bah!


mij=Beneath Grey Skies / Northern Silence

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven