Welcome to the Village – Voorpret

Terwijl het nieuws gewag maakt van de eerste officiële hittegolf sinds jaren zitten we binnen hard te werken. Om ons land uit de crisis te slepen. En da’s geen doen met dit weer. Dus, tijd om buiten te gaan spelen! Gaat u gezellig met File Under mee, naar Welcome to the Village! Want de organisatie heeft daar stilletjes een festival uit de grond gestampt, met een line-up zonder echte headlines, maar in de breedte bijzonder breed. Kijkt u eens mee.
...And You Will Know Us By The Trail Of Dead


mij=Door: Gr.R.
Als we de line-up zo eens bekijken dan valt één ding meteen op: men is in het Friese niet vies van een moppie gitaarmuziek. En er mag gepingeld worden, maar met versterker klinkt het beter. Dat bewijzen de grotere namen: de stoner van Karma to Burn, de mathrock van And So I Watch You From Afar en het zeer gedreven …And You Will Know Us By The Trail Of Dead. Maar ook het Groningse Wolvon, Truckfighters, officieel goedgekeurd door Josh Homme en The Deaf. De wat meer dansbare kant van de gitaarmuziek wordt gebracht door Engelse bands als We’re Promised Jetpacks, Tall Ships, Fair-Oh’s en Coasts.
We Were Promised Jetpacks
Maar sla ook de technosoul van de Stuiterdenen Reptile Youth niet over! File Under slaat in ieder geval Daily Bread niet over, omdat we hen in ons hart gesloten hebben, nadat ze FU-fotograaf Dennis liefdevol oplapten, nadat hij bij vertrapt was in een pogo. Als het u vervolgens allemaal te warm wordt, dan is de keuze om lekker in het zonnetje te gaan zitten bij de wat meer rootsy kant van het programma. Opvallende en opvallend goede namen zijn de Nederlandse bands Mr. and Mississipi, Maison Malheur en de Groningse bands The Black Atlantic en Awkward I. Ook het Gronings/Finse Town of Saints kan u op Waterboysachtige wijze in een festivalstemming brengen. Maar dat is nog lang niet alles. Optreden in yurts, de nodige kunstvoorstellingen, DJ’s, VJ’s en alles wat een beetje festival tot een succes maakt is er aanwezig. Waaronder Nico Dijkshoorn, met de Tale Kanaäns. We zijn benieuwd of hij zijn hoedje op durft te zetten.

Town of Saints

Echter, dit alles schuiven we aan de kant als om 19:45 op het hoofdpodium de absolute headliner van het festival start. William Seen’s Transport Music brengt, samen met gastmuzikanten Jacob de Greeuw (Johan), Jelle Paulusma (Daryll-Ann), Maurits Westerik (GEM) en Anne Soldaat een ode aan een van de beste Nederlandse platen van de vorige eeuw: The Serenes’ Barefoot and Pregnant. Laat ik het niet merken dat u dan wat anders aan het doen bent…

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven