Buddha Sentenza – SWLVR

Buddha Sentenza - SWLVRDe titel SWLVR staat voor South Western Lower Valley Rock. Nu weet ik niet wat voor beeld u daarbij hebt, maar het is vast niet dat van vijf jongelingen uit Heidelberg, Duitsland. En toch is dat Buddha Sentenza, dat met SWLVR het tweede album aflevert. Zeven tracks, elk voorafgegaan door een intro van enkele seconden tot een kleine twee minuten. Waarmee dat intro bijna net zo lang is als een van de tracks, overigens. Helemaal niet verkeerd, maar het gaat wel van by the book stonerrock tot spacerock by numbers. Veel bliepjes, een zompige sound, wat geluidsfragmenten, een prominente rol voor de toetsen en veelvuldig gebruik van het wah-wah-pedaal. Als dan zang ontbreekt, heeft het de neiging tot een soort aangename achtergrondmuziek te verworden en da’s toch wat jammer. Een enkele keer is er nog wel een leuke verrassing te noteren, zoals de viool in “The Monkey Stealing The Peaches” en “Psychonaut” of de fijn tinkelende pianopartij in “Arrested Development”. Voor kenners is het best een fijne plaat, muzikaal staan ze hun mannetje en ook de flow van het album is in orde. En toch, zelfs die kenners zullen behalve die viool niet zo heel veel nieuws horen. Buddha Sentenza is zeker een bandje om in de gaten te houden, maar SWLVR is toch net iets te generiek om potten te breken. Waarbij aangetekend moet worden dat instrumentale stoner- en spacerock natuurlijk ook vooral live beluisterd moeten worden. Twijfelaars kunnen het album eerst in zijn geheel beluisteren door de Creative Commons-download op de site.


mij=World in Sound/ Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven