Tessa Rose Jackson – (Songs From) The Sandbox

Tessa Rose Jackson - Songs From The SandboxMet onweerstaanbare koortjes, veel handgeklap en een reclamedeal waar sommige van mijn indiehelden zich niet voor zouden schamen, kwam Tessa Rose Jackson afgelopen lente in de publieke belangstelling. Als zestienjarige meldde deze middelbare school drop-out en ‘diva in de dop’ zich aan voor de fameuze Brit School (bekend van o.a. Amy Winehouse en Adèle) waarna een opleiding aan het Amsterdamse conservatorium volgde. En nu komt Tessa Rose Jackson, als krap twintigjarige, met haar debuut. En de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik deze plaat eigenlijk véél te lief vind! De stuiterende baslijntjes de vervormde gitaren en de nadrukkelijk geprogrammeerde drums die ik bij andere indiehelden zo geweldig vind, ontbreken hier ten ene male. Maar óóóh wat is het een lekker album. De perfecte zomertrip. Of nazomertrip inmiddels. Want dat Tessa Rose Jackson raak geschoten heeft met dit debuut (Songs From) The Sandbox heeft ze afgelopen periode al bewezen (er is geen festival waar ze niet speelde). Dus mocht je nog even willen nagenieten van een zomer die inmiddels al aardig op z’n einde begin te lopen. En wil je nog even vlinders in je buik krijgen bij lieve en verliefdmakende liedjes als “The coming of age song) “20 Years””, “405” of (het Feist-eske) “Sea & The Storm?”, beluister (Songs From) The Sandbox dan nog eens en herbeleef je zomer!


mij=Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven