Mr Vile – Passive / Candy Death

mr_vile-passive.jpgHeet douchen is genieten, maar zelfs de grootste liefhebber springt niet direct onder de hoogste temperatuur. De kunst is juist om gewoon warm te beginnen en de temperatuur dan telkens verder op te laten lopen. Op dezelfde manier raad ik je aan om niet (ik herhaal: NIET) kennis te maken met Mr Vile uit Denver (VS) door in één keer zijn snoeiharde “Stabbing Night” of moddervette “Static Hell Wave” aan te zetten. Of net die paar onhippe, Korn-achtige meh-singles van zijn band. Solo maakt-ie namelijk instrumentaal, veel interessanter werk, dat het midden houdt tussen Siriusmo en Skrillex met af en toe een toefje Ed Cox of het zwaar onderschatte Sonic Area. Hij doet het ook uitstekend als achtergrondmuziek bij computerwerk, kan ik uit ervaring vertellen. Maar begin dan wel met het melodieuze album Passive en bouw dan lekker op naar Candy Death en het oudere Spectral Hand. Op het eind ben je hardstylefan en vragen je collega’s waar je met je oordoppen zo grijnzend op zit te headbangen, dat wel.


mij=Eigen beheer

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven