Sammy Hagar – Sammy Hagar & Friends

Sammy Hagar - Sammy Hagar & FriendsChickenfoot is even stilgelegd en dientengevolge had Sammy Hagar wat tijd over. Dus werden er wat songs bij elkaar geraapt en vrienden en kennissen gebeld om een soloplaat op te nemen. Met Chickenfoot-collega’s Michael Anthony, Joe Satriani en Chad Smith, maar ook met Kid Rock, Taj Mahal, Neal Schon (Journey) en Nancy Wilson (Heart). Solo is Hagar vaak van de onbezorgde rocksongs met stevige lik southern rock over het goede leven van een rockster. Sammy Hagar & Friends is daar geen uitzondering op, zoals single “Knockdown Dragout” met Kid Rock goed laat horen. Sammy Hagar doet ook elders nog een Kid Rockje zonder diens aanwezigheid: “Ramblin’ Gamblin’ Man”. Een van de verrassingen is de Depeche Mode-cover “Personal Jesus”. Een iets te blije variant, als je het mij vraagt. Maar dat valt nog in het niet bij “Margaritaville”, een cover van Jimmy Buffet in duet met Toby Keith, en een net zo zonnig TexMex-niemendalletje met accordeon als de titel doet vermoeden. “All We Need Is An Island”, met pedal steel en ukelele (!) is trouwens niet veel beter. Het haalt fijne tracks als “Knockdown Dragout” en de heerlijke Freddie King-cover “Going Down” omlaag. Vrolijk en happy-go-lucky, daar is niets op tegen, maar op dit album is de kitsch een paar keer niet ver weg en dat maakt het een lastig te verteren album. Hagarfans zijn dat nog wel enigszins gewend, dus die zullen zich nog wel vermaken met dit album, maar wie een soort Chickenfoot of Van Halen verwacht doet er goed aan het album eerst even te beluisteren. De luxe editie bevat nog een dvd en een versie van “Space Station #5” van het Ronnie Montrose Tribute, met Satriani als gitarist.


mij=Frontiers/Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven