Knight Area – Between Two Steps

Knight Area - Between Two StepsDe EP Between Two Steps is het visitekaartje van het nieuwe Knight Area, met nieuwkomers Mark Bogert (gitaar) en Peter Vink (bas). Twee tracks komen op het nieuwe album dat in september moet verschijnen, twee zijn nieuw opgenomen versies van bekende tracks met de nieuwe bezetting en de laatste is een instrumental van de hand van Bogert. De nieuwelingen zijn versterkingen. Bogert laat bijvoorbeeld in “Dreamweaver” horen een lekker rockgeluid mee te brengen en Vink (Q65, Arjen Lucassen) is in élke band een aanwinst. Zoals altijd is het geluid helemaal top. De eerste nieuwe track is “Bubble”. Best aardig, in de vertrouwde Arena-stijl, maar er zit voortdurend hetzelfde synthesizergeluid achter, en dan is vijf minuten best lang. Het andere nieuwe nummer is de ballad “This Day”, met een fraaie solo van Bogert. De enige track die nergens anders te vinden zal zijn, Bogerts instrumental “Xerenity”, is mijn favoriet. Maar ik ben dan ook van oorsprong een hardrocker… Knight Area is zeker niet slechter geworden met de twee nieuwelingen, maar de minpunten van eerdere releases zijn gebleven. Mark Smits zang zal ik dan maar een ‘acquired taste’ noemen, maar Klazinga mag van mij wel voor een iets minder nadrukkelijke synthesizerdeken kiezen. Wie de vorige releases koestert zal me een zeurpiet vinden, en dat mag. Wat voor de één een steady eigen koers is, is voor de ander een gebrek aan progressie. Voor mij voelt het helaas vooral als het laatste.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven