Mechanik – Velut Stella Splendida

Mechanik - Velut Stella SplendidaSpacerock, psychedelica en krautrock komen meestal uit noordelijker staten van Europa. Zo niet bij Mechanik, dat afkomstig is uit Spanje – met een Klaus in de gelederen, dat wel. Op hun debuut Vellut Stella Splendida hebben ze vier eerder op EP’s uitgebrachte tracks opnieuw opgenomen en vijf nieuwe toegevoegd. Het resultaat is een met 76 minuten helemaal volgespeelde cd, vooral door de 22 minuten durende afsluiter “Most People Were Silent”, die vooral uit twaalf minuten(!) outtro-met-bliepje bestaat. De instrumentale opening met “Wherever You Are Is The Entry Point” is zeven minuten lang niet veel meer dan een eindeloos uitgerekt intro. Wie dat doorkomt, krijgt verderop in elk geval meer dan alleen trage jams voorgeschoteld. “In The Faith That Looks Through Death” heeft door de psychedelisch ingemixte zang over een spacerockthema in elk geval iets van een song en is daarmee meer representatief voor Mechanik. Okee, er zijn veel traag opgebouwde thema’s met synths of gitaarriffs waar de doorsnee Lowlandsbezoeker niets mee kan, maar voor hen zijn albums als deze ook niet bedoeld. Dat neemt niet weg dat menige track langer dan noodzakelijk wordt doordat er het intro of outtro wel erg ver opgerekt wordt. Dat verwacht je bij een optreden, maar op een album haalt dat het tempo er wel heel erg uit. Het zal u niet verbazen dat vooral de afsluiter daardoor jammer genoeg vooral een lange zit wordt. Meer dan ‘aardig’ ben ik Velut Stella Splendida dan ook niet gaan vinden.


mij=RAIG / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven