The Covenant – The Story Of Bloody S. Cash

The Covenant - The Story Of Bloody S. CashHet verhaal van Bloody S. Cash begint met een valse start. Er is namelijk een verteller – die ook verderop terugkomt – die duidelijk geen native speaker is. Met zang valt dat wat minder op, in gesproken tekst is dat uitgesproken lelijk. Dat is ongelofelijk zonde, want The Covenants The Story Of Bloody S. Cash is een heerlijke plaat in álle andere opzichten. Het heeft een fijn verhaal, gevat in swingende songs op het randje van hardrock en met een fantastische bluesy zanger in de persoon van Frank van der Reep. Dat alles is met de energie en chemie van een live-optreden vastgelegd. Eenkennig zijn ze niet, want waar nodig wordt er net zo makkelijk een trompet toegevoegd of worden er fijne koortjes achter gezet. In twee songs, “The Wind Cries Carrie”(!) en “Prison Mental Care” zijn er ook vrouwelijke leadvocalen te horen. Bovendien smokkelt de band nog allerlei andere genres in deze rockopera, zoals gospel in “Oh Crappy Days” (!), om nog maar te zwijgen van een stukje Nederlandse tekst. Waar op voorganger Welcome To The Real World nog een paar mindere tracks stonden, is het op The Story Of Bloody S. Cash eigenlijk elke keer raak. Het resultaat is een plaat die swingt als een tierelier en waar je alleen maar heel erg vrolijk van kunt worden. Luister eens naar het intro van “Regular Coffee” en je weet wat ik bedoel. Misschien nog wel het beste nieuws is dat The Story Of Bloody S. Cash de eerste twee delen van een trilogie omvat. We hebben dus nóg meer lekkers om naar uit te kijken!


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven