The Presidents Of The United States Of America – Kudos To You!

The Presidents Of The United States Of America - Kudos To You!The Presidents Of The United States Of America zijn op hun best als het vrolijk, springerig en tongue in cheek is. “Poor Little Me”, de eerste track die werd vrijgegeven van dit nieuwe album Kudos To You! had dat allemaal en het was meteen een van hun beste tracks ooit. Een clip met de Muppets had het helemaal afgemaakt, zeg maar. Nadeel is natuurlijk dat de rest van het album dan bijna alleen nog kan teleurstellen. Toch? Nou, dat viel alleszins mee. Er zitten nog heel wat meer nummers tussen op Kudos To You! die bij het betere werk van deze Amerikanen horen. “Rooftops in Spain” bijvoorbeeld, of “Crappy Ghost”, Of “Electric Spider”. Alle veertien tracks zijn tussen de twee en nog geen vier minuten lang en dat is precies zoals het hoort. (Het aantal uitgebrachte PUSA-studiotracks van langer dan vier minuten is letterlijk op één hand te tellen!) Het swingt de pan uit en de teksten van Chris Ballew (aka Caspar Babypants) gaan meestal weer nergens over maar zijn wel lollig. Steevast is voor het nummer eventueel zou kunnen gaan vervelen het einde daar en volgt er een volgend onweerstaanbaar liedje. Hoewel het recept al lang hetzelfde is, hebben ze de échte aanstekelijkheid op voorgaande albums niet altijd kunnen vinden. Op Kudos To You! wel, en dat is daarom misschien wel het beste PUSA-album sinds het debuut uit 1995. Tegelijkertijd is er een live-album uitgekomen, Thanks For The Feedback! Leuk, inclusief krakers als “Peaches” en “Kitty”. Maar met Kudos To You! hebben ze er voor het volgende live-album in elk geval wéér een paar songs bij die niet mogen ontbreken. Als u op zeven hoog een heerschap gek in het rond ziet springen, dan ben ik dat waarschijnlijk, met Kudos To You! in de cd-speler.


mij=PUSA Inc.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven