WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-183e85-19896-b929.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

Wild Beasts – Present Tense – File Under: New Music

Wild Beasts – Present Tense

Wild Beasts - Present TenseOké ik geef toe, ik heb nogal een zwak voor Wild Beasts. Ik sprak de heren inmiddels twee keer, vond hun vorige album Smother geweldig en heb ook live van ze genoten. Beetje spannend dus, of ze op dit nieuwe Present Tense mijn hoge verwachtingen kunnen inlossen. Nou hierover kan ik kort zijn: de verwachtingen worden niet alleen ingelost, ze worden op overweldigende manier overtroffen. Waar ik in mijn recensie van Smother nog refereerde aan de invloeden van Talk Talk durf ik nu wel te beweren dat we hier misschien wel te maken hebben met de nieuwe Talk Talk! Mark Hollis kan lekker achter de geraniums blijven zitten, want Wild Beasts nemen met dit album feilloos het stokje van hem over. In elf pareltjes bewijst de band een perfect gevoel te hebben voor sfeer, ruimte, timing en vooral tijdsgeest. De stemmen van Thorpe en Fleming contrasteren weer fraai met elkaar en het gebruik van elektronica op Present Tense is van een tijdloze schoonheid en subtiliteit. Voor mensen die geen allergische reacties krijgen van de falsetto van Thorpe is dit een release die je niet mag missen.


mij=Domino

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven