Dearworld – Observe Absorb Evolve

dearworld-observe_absorb_evolve.jpgAfgelopen Tweede Paasdag gaf Arcade Fire een concert op het Amerikaanse Coachella-festival met een controversieel begin. Dat bestond uit een nep-Daft Punk-optreden dat door Win Butler halverwege werd afgekapt met de woorden “Hey, hey, what the fuck is happening here? Here’s a shout-out to all the bands still playing actual instruments at this festival”. Nu snap ik dat je iets kunt hebben tegen grotendeels playbackende artiesten als Calvin Harris, Duck Sauce, Flosstradamus, Krewella en Disclosure – die allemaal aan Arcade Fire voorafgingen op die festivaldag – maar ja, hoe authentiek moet een live-performance dan zijn? De dummyhoofden van Arcade Fire zijn immers ook net zo nep als de Zylvision-tv’s op de woonboulevard. En waarom zou je geen mooie gitaarrock kunnen maken met een drumcomputer en analoge synthesizers? Natuurlijk kan dat wel, zo antwoordt het Nederlandse kwartet Dearworld, in de tekst van “Everything You Are” zelfs bijna letterlijk, op hun eerste plaat Observe Absorb Evolve. De plaat is een drieluik, bestaande uit een deel mellow-electrorock dat een kruising is van pakweg Zoot Woman en Carpark North (‘Observe’) , een deel funky strandelectro à la de Crystal Fighters (‘Absorb’) en flink wat ruigere electrorock die ergens tussen Muse, IAMX en de Japanse rockster Miyavi in zweeft (‘Evolve’). Ondanks al die mooie referenties ontbreekt het Dearworld wel aan een onderscheidende single en heb ik wel eens zangers met een mooier stemgeluid gehoord. Ook heb ik genoeg Excelsior-bands gehoord om te weten dat een nummer als “Symmetry” zowel qua gevoel als smerig randje net wat vetter zou kunnen, dit elektronische geluid is best ‘clean’. Toch is dit een knap debuut en is Dearworld typisch zo’n band die bij Giel met een verrassende cover opeens heel ver zou kunnen komen (zoals eerder met Coldplay). Geef ze een kans het komend festivalseizoen!


mij=DGR Music / Suburban

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven