Tommy Bolin – Captured Raw – Jams Vol. 1

Tommy Bolin - Captured Raw - Jams Vol. 1U kent de 27 Club? Tommy Bolin haalde dat niet. Hij overleed op 25-jarige leeftijd aan een overdosis, na een carrière waarin hij toch al met de James Gang, Billy Cobham, Jeff Beck en Deep Purple had gespeeld. En hoewel zijn ene album met Deep Purple, Come Taste The Band, door de erg funky uitvoeringen niet iedereen even goed beviel, was op dat album zonneklaar dat Deep Purple weer een uiterst talentvolle gitarist had. Helaas was zijn drugsgebruik navenant aan zijn talent en was het een van de redenen dat Deep Purple uiteenviel. Zoals dat dan gaat, is alles wat hij ooit opnam zo langzamerhand postuum uitgebracht. Een paar jaar geleden was er zelfs Great Gypsy Soul, waarop muzikanten als Warren Haynes en Glenn Hughes met opnamen van Bolin meespeelden. In het digipak van Captured Raw – Jams Vol. 1 wordt gezegd dat deze opnames previously unreleased zijn. Ik kan het niet controleren, maar feit is dat er twee albums met jams onder de titel After Hours – The Glen Holly Jams, terwijl de ondertitel van dit album The Glenn Holly Studios Recordings 1973-1976 is. Het is niet bekend wie er meespelen op deze opnamen, maar de onlangs overleden producer/samensteller/studio-eigenaar Phillip Polimeni zette heel slim alle muzikanten op een rijtje die ooit langskwamen – inclusief allerlei zangers en zangeressen die niet op dit vrijwel geheel instrumentale album te horen zijn. Feit blijft dat dit demo-opnamen zijn. Van behoorlijke kwaliteit – zij het dat het geluid wat vlak is -, maar wel hoorbaar demo’s. Bovendien is het niet zozeer rock als wel funk en fusion, gevat in jams die soms wel ergens naartoe gaan, maar soms ook niet meer dan jams zijn. Alleen afsluiter “Another Highway” van de band Fox (waarin Polimeni zat) is pure country, inclusief harmonica. Voor de verzamelaar, zullen we maar zeggen.


mij=Sony

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven