Skindred – Kill the Power

Skindred - Kill the PowerGut, dat dat al die jaren lang me heen gegaan is. Ik heb Living Colour, Fishbone, FFF, Senser en Urban Dance Squad al jaren in mijn collectie zitten, maar de raggametal van Skindred zat daar niet bij. Onbegrijpelijk, want wat ik op Kill The Power hoor valt daar zo’n beetje midden tussenin: metal, rap, reggae en electronica, op aanstekelijke wijze gemixt. De verrassingen zijn overigens nog niet voorbij, want Skindred heeft drie tracks op Kill The Power – “We Live”, “Saturday”en “More Fire” – geschreven met of all people Russ Ballard. U kent Russ Ballard niet? Ballard was de zanger van Argent (“Hold Your Head Up”), maar is bekender als songschrijver, van onder andere “God Gave Rock And Roll To You” (Kiss), “Since You Been Gone” en “I Surrender” (Rainbow). Misschien moet je wel concluderen dat zijn songs in elk genre overeind blijven, want dat is hier zeker ook het geval. Daarnaast heeft Skindred een nummer geschreven en opgenomen met vocaliste Jenna G, een dame die voornamelijk actief is in de drum n’bass-hoek. Dat nummer, “Open Eyed”, heeft meteen een Sensersausje. Eerlijk is eerlijk, waar de hiervoor genoemde bands grenzen verlegden is dat bij Skindred niet het geval. Er wordt met enige regelmaat vrij voorspelbaar gas teruggenomen als aanloopje naar hakkende riffs en de songs zijn in veel gevallen zelfs poppy te noemen. Nummers als “The Kids Are Right Now” of “Saturday” kunnen ook zo door een nu-metal- of poppunkband opgenomen worden zonder dat dat uit de toon valt, terwijl Ballards “We Live” in hairmetalversie logisch zou klinken. Skindred doet er net wat meer mee en dat pakt goed uit, hoewel de overgang van het knallende “Proceed With Caution” naar de rustige reggae van “More Fire” aan het slot wat merkwaardig is. Tegelijkertijd ontbreken de echte knallers een beetje en da’s jammer. Als volledig album is het echter prima te verteren.


mij=Napalm

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven