Moonbow – The End of Time

Moonbow - The End of TimeMatt Bischoff is een naam die vast vaker voorkomt, dacht ik aanvankelijk. Maar nee, Moonbow-zanger Matt Bischoff is ook een voormalig deelnemer aan de reality-tv-serie Survivor. Zo heeft hij naar het schijnt ook Kyuss’ John Garcia leren kennen. Dan wordt het meteen een stuk makkelijker om je project met gitarist David McElfresh (Lethal) van de grond te krijgen. Als drummer werd Steve Earle (Afghan Whigs/Hermano) aangetrokken, als bassist Ryan McAllister van Valley Of The Sun. Garcia neemt op één nummer (“Take It For Granted”) zelfs de zang voor zijn rekening. McElfresh speelt ook banjo en fiddle op dit album – het begint ermee. Maar alras slaat het om in wat het eigenlijk is, een soort licht verteerbare stoner, met wat stapjes opzij richting hardrock á la Black Label Society en Soundgarden. En mocht u dezelfde bedenkingen hebben als ik had, dan kan ik u geruststellen, Bischoff kan zingen. In dit genre hoef je geen nachtegaaltje te zijn, maar volume en overtuiging zijn des te belangrijker, en die heeft hij. Het zijn songs met kop en staart, meestal prettig open geproduceerd. “Journey Of The Iron Horse” is wat rauwer dan de rest door een bijna demo-achtige productie, maar ook dat heeft zijn charme. In een half uurtje krijg je zeven smakelijke tracks voor je kiezen. Ook al zullen ze de rockwereld er niet mee op zijn grondvesten doen schudden, The End Of Time is goed genoeg om er een eigen plekje mee op te eisen.


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven