Jungle – Jungle

Jungle - JungleHet bruggetje van mijn vorige recensie naar deze is klein: de lekkerste zomerpop van de laatste weken kenmerkt zich door het woord ‘jungle’. Nu dus de debuutplaat van het Britse Jungle. Dit zevenkoppige gezelschap, aangevoerd door Josh Lloyd-Watson (‘J’) en Tom McFarland (‘T’) – niet te verwarren met de negenkoppige afrobeatclub Jungle By Night uit Amsterdam – krijgt momenteel op de festival behoorlijke menigtes aan het dansen. Hun liedjes zijn dan ook een slimme mix, ik hoor er van alles in terug. Dwarse indie-percussie, Palmbomen- en MGMT-vaagheid, Metronomy-synthesizers, Prince-achtige hoge zanguithaaltjes. Misschien moet ik zelfs in termen van Michael Jackson of Jett Rebel gaan denken. Zeker de singles als “Too Busy Earning” grenzen aan genialiteit. Dit is de sound van nu, wat mij betreft, en er zal nog wel vaak naar verwezen gaan worden. Het album wordt bovendien steeds lekkerder naarmate je het vaker draait. Dat gefluit in “Smoking Pixels”! En ik houd ook erg van die valse gitaarsound in “Platoon”. Tegelijk hoeft Jungle maar een paar melodielijntjes weg te laten om wat dreigender te klinken (“Son of a Gun”). Ik ben heel benieuwd hoe deze band zich gaat ontwikkelen. Geniet ervan zolang ze nog zo spontaan, eclectisch en soulvol zijn!


mij=XL Recordings

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top