Knarsetand – No Escape

Knarsetand - No EscapeDrum’n’bass is best leuke muziek, maar zo steriel en kunstmatig! Dat kunnen wij beter! Zoiets moeten ze gedacht hebben bij Productiehuis ON toen elektronica-producer en rapper Martijn Holtslag (1992) zich met zijn project Knarsetand bij hen meldde met het idee dat hij zijn beats wilde gaan mengen met een echt orkest en een zangeres (Miou Amadée). Op debuutplaat No Escape hoor je dan ook een knappe mix van drum ‘n’ bass, dubstep, klezmer, balkan, ska, reggae en latin. En even voor de duidelijkheid: het wordt dus nergens zo kazig als bij Kyteman. Blazers zijn er zeker, maar de dansbaarheid staat voorop. Overigens zijn de beats van Holtslag niet zo moddervet als bij veel UK bass-acts zoals Example, dus verwacht geen Pendulum-meets-Beef, het is funky maar de crossover ligt er niet teveel bovenop. Kijk anders zelf: bij 3FM deed de band “Gypsy Parade” live, inclusief drum’n’bass. En “Fighting the Storm” geeft wat meer een idee van de overige albumtracks. Op de planken van de vele podia deze zomer staat Knarsetand met tien man, dus gaat dat zien!


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven