Luke Sital-Singh – The Fire Inside

Luke Sital-Singh - The Fire InsideAls je op Lowlands aan het begin van de vrijdagmiddag geprogrammeerd staat, dan is de kans groot dat je gemist wordt door het gestaag binnenstromende publiek. Beetje jammer, want in dat deel van het programma willen vaak nog wel eens acts zitten waarvan je later hoort dat het zo gaaf was en aan het einde van het jaar ineens heel groot zijn. Ik had wel verwacht dat dit bij Luke Sital-Singh zou kunnen gaan gebeuren. De EP’s die hij tot nu toe uitbracht lieten een meer dan ambachtelijke singer/songwriter horen die zijn invloeden duidelijk vindt bij onder meer wijlen Jeff Buckley, Damien Rice en een beetje Bon Iver. Maar met drie uurtjes slaap in de voorafgaande nacht en zonder band was het blijkbaar toch een beetje onwennig voor hem in de Charlie. Bij de 3 ON Stage sessie en bij nog een show op 3FM was het intiemer en beter vertoeven voor hem. Sital-Singh is volgens mij ook zo’n singer/songwriter die goed een band kan gebruiken om zich heen om zijn songs een extra accent te geven. Dat laat zijn debuut-cd The Fire Inside ook duidelijk horen. Slechts een beperkt deel van de songs is alleen maar man-met-gitaar. Het zijn juist de toevoegingen die hem een dikke plus opleveren aan variatie. Een song als “Nothing Stays The Same” wint juist aan kracht door de koortjes in de refreinen en de ronddolende drums. Het zijn logische toevoegingen. Zelfs in liedjes die hij gemakkelijk in zijn eentje zou kunnen dragen zoals “I Fail For You”, “Nearly Morning” of het prachtige “I Have Been A Fire” legt hij op precies de juiste momenten accenten en trekt uiteindelijk zelfs een zwaar op post-rock-geënte gitaarsolo uit de kast. Het geeft de song juist extra intensiteit, maar wel zonder te overdrijven. Het maakt The Fire Inside een voortreffelijke ambachtelijke plaat van een singer-songwriter waar we de komende jaren nog wel eens veel van kunnen gaan horen.


mij=Warner

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven