Malachai – Beyond Ugly

Malachai - Beyond UglyDeze recensie wil ik opdragen aan de tweedehands muziekmarkt. Anno 2020 zal het vast anders zijn, maar er zijn nu genoeg marktkraampjes en winkeltjes waar je – als je goed zoekt – bijzondere promo-cd’s in een kartonnen hoesje kunt vinden die nog best hip of recent zijn, en als je geluk hebt mag je ze nog tevoren luisteren ook. Zo kwam ik aan de nieuwste cd van het Britse duo Malachai, die officieel uit zou komen in maart 2014. Deze blog krijgt ook regelmatig promo-cd’s direct van bands en platenmaatschappijen zelf, maar die van Malachai toevallig niet. Desondanks is het album een recensie absoluut waard. Afgaande op de fantastische eerste track kon ik ‘m al meenemen, het lekker lijzig bluesrockende, Black Keys-achtige “Sweet Flower” (check die clip), waarin de bassist van The Ruts meespeelt (wie?). Beyond Ugly blijkt bovendien de slotplaat in de Ugly-trilogie, waarin eerder Ugly Side of Love (2010) en Return to the Ugly Side (2011) verschenen . Het is lekker hoor, die combinatie van rinkelende vintage-samples en Gorillaz-achtige rap zoals in “I Deserve To No” en “Dragons Ball”. “White Nuthin’ Sky” doet door de combinatie van percussie en samples weer aan DJ Shadow denken. Bijna alle nummers klokken onder de 3 minuten, het klinkt prettig gruizig en trippy maar echt hard of vaag wordt het nergens.


mij=Double Six / Domino

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven