State of Salazar – All the Way

State Of Salazar - All The WayZweden is volgens mij het enige land waar jonge muzikanten denken: ‘Weet je wat? Ik begin een bandje waarmee ik eightiesrock ga maken!” En die bandjes komen heden ten dage bijna allemaal bij het Frontierslabel terecht. Zo ook State Of Salazar. Op hun promofoto staan ze vrij moeilijk te kijken, maar zo moeilijk kan het toch niet geweest zijn. De composities zijn allemaal gericht op Het Grote Gebaar, zodat de uitstekende zanger Marcus Nygren daar flink overheen kan galmen. Pride Of Lions-light dus. Nou moet gezegd worden dat ze het er heel aardig vanaf brengen. De songs kloppen gewoon, de gitaren zijn niet te ver naar achteren gemixt, ze hebben de neiging weerstaan alles dicht te metselen met stopverftoetsen en de koortjes zijn meer dan prima. Laten we wel zijn, Pride Of Lions doet het net allemaal even een stukje beter, maar State Of Salazar is een bandje dat de moeite waard is om in de gaten te houden. Songs als “I Believe In You” en “Catastrophe” zijn namelijk heel erg eighties, maar ook heel erg catchy. Het titelnummer uit de video hieronder is wat mij betreft juist een van de mindere tracks. Als geheel is All The Way echter een heel lekkere plaat geworden. Tussen de vele net-niet-bandjes in dit genres is dit er een uit de categorie ‘zeker wel’.


mij=Frontiers/Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven