Major Kong – Doom For The Black Sun

Major Kong - Doom For The Black SunOp het moment dat ik meer informatie opzoek over Doom For The Black Sun blijk ik te luisteren naar een album dat al twee jaar oud is. Sterker nog: Major Kong bracht in januari van dit jaar opvolger Doom Machine uit. Waarom dan toch deze recensie? Omdat Major Kong tot nu toe alles zelf uitbracht, en Transubstans nu dit album op vinyl uitbrengt. Is dat dan mosterd na de maaltijd? Nee hoor. Major Kong is een Pools gezelschap dat zich toelegt op instrumentale doom/psychedelica en dat veroudert niet zo snel. Zeker niet wanneer het zo lekker gedaan wordt als hier. Moddervette riffs, zonder te verzanden in zompige tracks die nergens naartoe gaan. Integendeel. Drums, bas en gitaar leggen een lekker vette basis, in een vrij ongepolijste sound waarin de individuele instrumenten goed tot hun recht komen. Daaroverheen heerlijke gitaarsolo’s met veel wah-wah, met een fijn bluesy sausje. Ook al wordt de veertig minuten volgemaakt met slechts vijf songs, ik krijg nergens het gevoel dat het wel wat korter had gekund. Veertig minuten lang kan ik mijn voeten en hoofd niet stil houden. De vrij trage songs voeren me, hier en daar voorzien van filmfragmenten, mee op wat uiteindelijk een aangenaam riff-feestje is. Geen poeha, wel kwaliteit.


mij=Transubstans

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven