Napret: Paaspop zondag 27 maart 2016

Na een aanloop van twee goed gevulde festivaldagen was het met de slotdag pas echt Pasen. Traditioneel is deze eerste Paasdag de drukste Paaspopdag, maar die indruk had ik deze keer niet. Bij Bombay was de tent in ieder geval gezellig druk, maar net als het festival moest de band nog wel op gang komen. Maar na een braaf begin speelden het drietal rond Mathias Janmaat uiteindelijk een puik concert met natuurlijk veel liedjes van hun laatste album Show Your Teeth. Met het vertrek van drumster/zangeres Linda van Leeuwen en de naamswijziging (voorheen Bombay Showpig) is de kwaliteit van de liedjes gelukkig niet verdwenen. Genieten geblazen.

Typhoon zette een sympathieke show neer in de grote Apollo-tent, maar toch ging ik de Britse knaapjes van The Jacques checken. Met name de zanger/gitarist oogde als een jong schoffie, maar pit zat er niet echt in. Dus vervolgde ik mijn weg naar de vreetschuur van Paaspop waar de locale band Twenty Sicks een partij liedjes van wijlen David Bowie ten gehore bracht. En ik moet zeggen dat ze daar zeer goed mee wegkwamen, beter dan de tributeband Ground Control die ik laatst nog zag. Met name de toevoeging van de twee blazers bleek niet koper, maar goud waard. Die pakte soms erg fijne melodietjes, helemaal goed. Van “Space Oddity”, via “Rebel, Rebel” en “Heroes”, tot aan “Let’s Dance”, alle Bowie-krakers kwamen voorbij. Van alle tribute-bands op Paaspop, en dat waren er nogal wat, was dit denk ik de leukste.

Balthazar werd aangekondigd als misschien wel de beste Belgische band van het moment. Dat schept verwachtingen, zeker met hun fraaie albums in het achterhoofd. Vanaf het podium van Paaspop klonk het echter nogal duf en verveeld. “Then What” was nog wel fraai, maar dit was niet bepaald een act om opgewonden bij te worden. Helaas, dan was St. Tropez waarschijnlijk een betere keuze geweest. Of sloeg de vermoeidheid toe op deze derde festivaldag?

De bandnaam Brothers Of Mercy is natuurlijk droog-komisch en goed gevonden voor een 80’s wave coverband. Ze speelden vooral kleine medleys van bands als Joy Division, Simple Minds, Big Country en natuurlijk Sisters Of Mercy, maar echt goed kwam dat niet uit de verf. Of was ik niet dronken genoeg? Dat ging is sowieso niet meer worden deze dag, want mijn taxi stond helaas op het punt te vertrekken. En dat terwijl Meatbodies nog een goed, maar wat eentonige fuzz-partij zou gaan spelen, Birth Of Joy nog een bezwerende set op de planken legde en Refused ontzettend strak speelde voor een pijnlijk lege tent. Schandalig natuurlijk. Hopelijk komt er nog een clubshow van de Zweedse helden in de buurt.

File: Napret Paaspop zondag
File Under: I’m gonna stay in Bombay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven