Aqualung – Aqualung

Enkele jaren terug (1999 als ik me niet vergis) had City to City een megahit met The Road Ahead. Dit kwam doordat mensen massaal belden naar Mitsubishi omdat iedereen wilde weten wie deze bijna kopie van R.E.M.’s Everybody Hurts gemaakt had. Een hit volgde, daarna een nog aardig verkopende plaat, maar de tweede plaat raakten ze aan de straatstenen niet kwijt en begin dit jaar schreef Sandro City op de site een afscheidsbrief. Einde verhaal. In 2002 komt Volkswagen met een nieuwe reclamecampagne bij de Volkswagen Beetle in the UK. Het reclamefilmpje wordt vergezeld van een nummer dat geheel in de sfeer is van wat Radiohead enkele jaren als kenmerkend geluid had. Het klinkt een beetje als Exit Music (For A Film). Blijkbaar was er ook veel vraag naar dit nummer. De band blijkt Aqualung te heten en het nummer Strange and Beautiful (i’ll put a spell on you). Track wordt al redelijk snel na de reclames op single uit gebracht en Matt Hales haalt met zijn band zelfs Top of the Pops met deze prettig in het gehoor liggende track. Nu is er de hele plaat die ook Strange and Beautiful heet en dan blijkt in één keer dat een leuke single maken één is, maar een leuk album is hele andere koek is! Alle 11 de tracks kabbelen een beetje voort in het zelfde rustige vaarwater als de single. Dat is een track of 3 leuk, maar daarna gaat het helaas toch een beetje vervelen. Elke keer maar een track draaien dus van deze plaat en dan weer snel een andere cd er in want alle tracks zijn wel fraai, maar het wordt wat saai en eentonig een plaat lang. Hopelijk leert Aqualung snel bij en wordt hun volgende CD wat spannender en dynamischer en blijft het niet bij dat ene leuke liedje uit de reclame. Dan komen ze misschien wel in het rijtje Radiohead, Coldplay, nu verdienen ze dat nog niet.

File: Aqualung – Aqualung
File Under: Radiohead Jr.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven