Fastball – Painting The Corners

De laatste drie maanden van het jaar worden we zoals gewoonlijk weer overspoeld met hele tritsen verzamelwerk. Dit jaar is het de beurt aan de Manic Street Preachers (2 nieuwe tracks, 3 niet op CD (wel op single) verschenen tracks + CD met remixes als je er snel bij bent), U2 (2 nieuwe tracks, 4 songs een beetje bijgeschaaft + CD met remixes) en de Rolling Stones (volgens mij de honderdste verzamelaar ook twee nieuwe songs en de rest opgeleukt). Allemaal hele gezellige geldklopperij voor de bands :-/. En de fans maar stapels Euros uitgeven voor die paar missende tracks. Gelukkig zijn het niet alleen de grote bands die verzamelaars uitbrengen. Zo brengt Fastball na slechts drie cds uitgebracht te hebben nu al een Best Of uit. Niet dat ze uberhaupt al een hit gehad hebben hier in Nederland. Daarom is zo’n Best Of… in dit geval dus WEL nuttig. Je kunt het zien als een sampler voor de mensen die nog nooit van Fastball gehoord hebben (schande naturlijk) die ze gelijk een goede dwarsdoorsnede geeft van de mooie popliedjes van de band. Wat voor muziek ze maken? De stem van Tony Scalzo lijkt wel wat op die van Elvis Costello. Bassist en zanger Zuniga heeft meer iets weg van Neil Finn en Crowded House. Muzikaal gezien ligt het daar ook ergens tussen met een snufje Rembrandts (u weet wel die van die tune van Friends), maar wel met een lekkere bite. Verantwoord glad zeg maar. Ik heb deze verzamelaar dus laten liggen want ik kan al een poosje genieten van tracks als het puntige bijna punky “Make Your Mama Proud”, het soulvolle “The Way” en het melancholische “Funny How It Fades Away”. Als je nu deze verzamelaar koopt ipv die van de bovengenoemde grote drie je in één keer bij en dan gewoon hun volgende platen niet meer missen he!

File: Fastball – Painting The Corners File Under: Interessant voor Elvis Costello / Crowded House liefhebbers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven