Crime in Choir – Crime In Choir (EP)

Ik was blij dat Hella bestond uit alleen Zach Hill en Spencer Seim, want aan die twee samen op één plaat had ik mijn handen al meer dan vol. Ik moest dan ook een beetje fronsen toen ik hoorde dat de Zach Hill in nog een andere band zit met drie anderen: Crime in Choir. Bij de drie anderen zit ook Kenny Hopper die blijkbaar ooit in een incarnatie van At The Drive-In zat, want dat wordt overal genoemd in de recensies. Beetje overdreven eigenlijk want de muziek van CiC er lijkt in niet eigenlijk op deze band. Het kon eigenlijk niet anders zijn dan dat deze band compleet over de top zijn. Zeg maar een beetje de Dream Theater van de Math-Rock: alles en iedereen zijn eigen solo’s door elkaar spelen en niet aan hetzelfde liedje. Tot mijn verbazing en vreugde is het niet zo! De tracks gaan onder aanvoering van Hill in rap tempo, maar het scheurt nergens zo hard het rood in als Hella en dat maakt dat de debuut-EP met de orginele titel Crime In Choir een stuk beter te behappen is als Hold Your Horse Is. Benieuwd hoe dit live zal klinken en wanneer er een volledige CD uit gaat komen, want deze instrumentale mix tussen prog, indie en math-rock dit Crime In smaakt naar meer.

File: Crime in Choir – Crime In Choir (EP)
File Under: Hella, maar dan minder zwaar op de maag

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven