Jason Menard – Elsewhere

Muziek uit Australië en Nieuw Zeeland gaat vaak aan ons voorbij. Terwijl er toch heel interessante muziek gemaakt wordt. Soms lijkt het wel of alleen de (soms prettige) pulp deze kant van de wereld berijkt en af en toe een paar bands die wel interessant zijn (bijvoorbeeld de Nirvana-clonen van the Vines) Dat er Down Under ook flink wat rare snuiters komen weten we ook wel. Het was tenslotte niet voor niets de gevangenis van Engeland lange tijd ;-). Jason Menard is zo’n rare snuiter. Alhoewel hij van oorsprong niet uit Nieuw Zeeland komt, maar uit Chicago, Illinois past hij er prima tussen zo te horen aan zijn muziek. In 2000 is hij naar Nieuw Zeeland om daar muziekles te volgen aan Nelson School Of Music Contemporary music Performance Course (CMPC) dat zich helemaal richt op rock-pop muziek. Na een jaar cursus werd hij gelijk maar aangenomen als leraar. Daarnaast maakt hij ook plaatjes, rare plaatjes! Op zijn nieuwe plaat hoor je hemzelf geen enkele keer hemzelf zingen. Elke track heeft een andere zanger of zangeres. Qua stijl verschillen de tracks ook nog al behoorlijk van elkaar. Van licht naar Swing neigende Elsewere tot lo-fi in Princess en I Hate Rock And Roll, sixties (soulvolle) “Better Than Sweat” tot het Low-achtig in Curtains. Het grappige is dat het wisselen van stemgeluid en stijl eigenlijk geen moment irriteert en de songs wel één geheel vormen. Intrigerend plaatje dat nog wel aardig wat draaibeurten tegemoet kan zien.

File: Jason Menard – Elsewhere
File Under: Rare jongen From Down Under die fascinerende plaatjes maakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven