The Fire Theft – It's Over

How It Feels to Be Something On en The Rising Tide zijn zwaar onderschatte briljantjes. Ik was niet de enige die blij was toen ik hoorde dat Sunny Day Real Estate voor een tour naar Nederland zou komen en vervolgens flink baalde toen bleek dat de tour op het laatste moment gecancelled werd. Dat grote gebaal werd alleen nog maar groter toen in juni vorig jaar bleek Sunny Day Real Estate er na troubles met het label en management helemaal de brui aan gaf. Dan Hoerner schreeft een roman en de rest ging ook zijn gangetje. Totdat er plots in februari van dit jaar weer nieuws kwam! De heren Mendel (die sinds de eerste split van SDRE een bijbaantje als bassist in de Foo Fighters , William Goldsmith (drumde ook bij de Foo Fighters tot de eerste SDRE-reunie) en Enigk konden blijkbaar niet zonder elkaar en zijn een nieuwe band begonnen: The Fire Theft. Zonder Dan Hoerner dus. Die doet zijn ding tegenwoordig in Dashboard Confessional. Mendel zit nog steeds in dat andere bandje en die brachten ook net een nieuwe plaat uit (One By One) die het niet onaardig doet in de hitlijsten en de andere heren hebben ook nogal wat side-projects waardoor het allemaal niet zo snel gaat helaas :-(. Na negen maanden opnemen en wachten is op de site nu eindelijk het eerste resultaat van deze ‘nieuwe’ band te horen in de vorm van It’s Over. Het nummer klinkt wel heel erg als SDRE, maar dat is natuurlijk ook niet zo raar met allemaal leden uit die band en zo’n vervelende band vond ik dat ook niet 🙂 Bovendien smaakt deze snippet naar meer! Toch zal het vrees ik nog wel even duren voor dat de plaat er komt. Zoals gewoonlijk bij bands tegenwoordig is de release al meerdere malen uitgesteld, hopelijk komt er dit jaar nog een album uit!

File: The Fire Theft – It’s Over
File Under: Plaat om naar uit te kijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven