Ben Lee – Hey You, Yes You

Australier Ben Lee was er vroeg bij. Of beter gezegd, hij werd op jonge leeftijd ontdekt. Op 14(!)-jarige leeftijd werd de debuut-EP van zijn band Noise Addict al uitgebracht door niemand minder dan Sonic Youth‘s Thurston Moore. Na meerdere EPs en één ‘echte’ plaat op het opgedoekte Grand Royal label van de Beastie Boys. Ondertussen is hij 23 en brengt hij met “He You, Yes You” al zijn vierde solo-plaat uit. Ben Lee’s stem doet me af en toe denken aan Francis Dunnery (u weet wel, dat is de ex-zanger van It Bites). Muzikaal neigt het ook wat die kant op te gaan, maar er zit dan toch wel een snufje Beck, niet de laidback Beck overigens, maar meer de electische, er bij tussendoor. Gelukkig niet al te veel, want zo’n ‘spannende’ Beck-plaat gaat na een paar draaibeurten toch snel vervelen. Ik heb ze allemaal in de kast staan, maar eigenlijk komen alleen die rustige schijfjes van hem nog de CD-speler in en die anderen staan te verstoffen. Dan weet Ben Lee beter hoe het wel moet. Hij overdrijft het niet zoals Beck, maar houdt het eclectische binnen de perken en mengt op een aangename manier electronisch met akoestisch. Hippe plaat die best wel eens hot zou kunnen worden de komende maanden!

File: Ben Lee – Hey You, Yes You
File Under: Music 4 the Young and Foolish

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top