David Poe – The Late Album

Waarom breekt David Poe niet door in Nederland? Ik snap er eigenlijk geen biet van. Op zijn eerste naamloze plaat kreeg hij hulp van genoeg (halve) beroemdheden om in ieder geval opgemerkt te worden door oplettende journalisten. Bovendien zat T-Bone Burnett als producer achter de knoppen om te produceren en speelde ook nog een deuntje mee en Sony stak iig er aardig wat geld in in Amerika, maar hier nada. Mocht niet baten allemaal, slechts één journalist merkte hem op en daardoor staat dat prachtige plaatje wel in mijn kast, anders had ik er waarschijnlijk ook nooit van gehoord. Blijkbaar werd de eerste plaat van Poe wel opgemerkt door muzikanten, want zijn band bevat deze keer ook weer klinkende namen: Sim Cain (“The Greatest Drummer In The World”) die speelde met onder andere Henry Rollins en John Zorn en John Abbey op contra bass (waarom hoor je dat instrument eigenlijk zo weinig in popmuziek?) die speelde met Ray Davies en John Cale en er doet ook een heel scala gastmuzikanten mee naast deze vaste twee. Misschien is de nieuwe plaat (The Late Album) onder een beter gesternte uitgekomen? Ik vrees het ergste. Terwijl een plaat als die van Norah Jones al lange in de CD top 100 in de bovenste regionen verblijft en ze Paradiso uitverkoopt, blijft iemand als Poe die ongeveer hetzelfde vaatje tapt (wel minder jazzy, maar dat kun je Jones toch ook nauwelijks noemen?), compleet onopgemerkt. En dat is volkomen onterecht. Zet tracks als ‘Wear Your Best’ en ‘You’re The Bomb’ op de een volgende plaat van Jones en men is er lyrisch over. Arme David Poe. Misschien komt het wel doordat hij een mannetje is? Mannen met zoete(re) stemmen worden toch al niet echt gewaardeerd in Nederland, terwijl hij deze plaat toch echt gewoon hele mooie liedjes bevat met als hoogtepunt titeltrack The Late Song (je ne suis pas mort). Sommigen zullen het allemaal wel teveel gekabbel vinden, maar met lekker kabbelen zo op zijn tijd is toch niets mis? Dus stel ik nog maar een keer de vraag: Waarom breekt David Poe niet door in Nederland? En toen bleef het stil…

File: David Poe – The Late Album
File Under: Perfecte Pop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top