EU – Warm Math

Ff de Beringstraat oversteken vanuit het Alaska! van gisteren stukje met de trein en dan zit je ‘zo’ in Moskou. Daar vertoeft het duo EU, Sasha Zaitsev en Ilya Baramiya, levert met Warm Math hun eerste volledige plaat af. De EPs (Tuner en Reframing) werden met behoorlijk enthousiasme ontvangen. Deze EPs werden door mensen uit de hoek van Boards of Canada en Autechre met behoorlijk enthausiasme ontvangen en veel mensen keken dan ook uit naar een volledig album. Nu ben ik niet echt een kenner van electronische muziek, maar dat let me nog niet om iets niet of wel goed te vinden als het in die hoek ligt. Ik merkte dat ik dit album de laatste tijd gewoon vaak opzet. Er is wel een verschil met de enige EP die ik ken (Tuner) en dat is dat de muziek wat minder glitz bevat. De sound van het album is warmer dan de EP, maar daardoor misschien wel wat minder avontuurlijk voor de liefhebbers van dit soort expirimentele bliebjes, die vast Hvratski ook fantastisch vinden wat ik zwaar k*t vond. Tijdens het luisteren moet ik af en toe denken aan the Art of Noise, niet dat deze CD zo revolutionair is als (Who’s Afraid Of?) The Art of Noise! was, maar mijn hoofd legt steeds de link met die plaat. Wat op zich best raar is, want deze klassieker heb ik al heel erg lang niet meer gehoord (ik schat zo’n 5 jaar). Zie die link toch maar als een aanbeveling.

File: EU – Warm Math
File Under: From Russia With Warmth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven