Luke – Less Than No Time

Tot mijn verbazing blijkt Luke al een jaar of vijf te bestaan en zelfs al meerdere, twee om precies te zijn, platen uitgebracht heeft. Niet omdat ze de nieuwe plaat In Less Than No Time als een debutantenbal klinkt, maar omdat deze band in Nederland nog geen voet aan de grond gekregen heeft, terwijl er hier toch best een (zij het kleine) markt is voor alternatieve muziek. Maar goed, hoeveel Nederlandse bands doen het nu eigenlijk goed in Duitsland? Dat zijn er ook niet veel, terwijl bands als Green Lizard en Kane toch erg populair zijn hier. Met Kane zou ik Luke niet willen vergelijken. Met Green Lizard komt het een stuk meer overeen. Op In Less Than No Time strooit Luke met songs die je doen terugdenken aan hoogtepunten uit de laatste 10 jaar alternatieve rock. Nirvana, Motorpsycho, Buffalo Tom, Monster Magnet, Queens of The Stone Age, Pearl Jam, Bush en van wat recenter datum Jimmy Eat World en Promise Ring. Allemaal komen ze langs op dit songfestival waarop de band de muziek verzorgd, maar de stem van zanger Heiko Schneider zorgt er zamen met zijn gitaargeluid wel voor dat het allemaal als Luke klinkt en niet als een coverband. Was het maar het songfestival overigens, kregen ze zo acht punten van me of gaven we er altijd tien aan onze oosterburen?

File: Luke – Less Than No Time
File Under: Germany, eight points: Alternative Rock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top