Puressence – Puressence

De stroom britpop-bands lijkt niet te stoppen. Elke keer wordt er weer wat uit het blik getrokken. Ook Puressence kun je met gemak onder dit kopje scharen. En dat is eigenlijk ook een beetje het probleem van hun nieuwe plaat Planet Helpless: het lijkt overal en nergens op. Houd je van britpop uit de koker Mansun, Haven, JJ72 of Geneva dan ben je bij deze band aan het goede adres. Of het een slechte plaat is? Neuh, dat helemaal niet, maar het onderschijdend vermogen op deze plaat van Puressence tov die andere bands is gewoon te klein. Orgineelste is misschien nog wel het gebruik van accordeon en blazers in ‘How Does it Feel’. Verder denk ik echt zo ongeveer bij elke track van deze “He verrek dit ken ik”. Dat kan natuurlijk net zo goed duiden op goede liedjes die gelijk blijven hangen, maar het ligt er overal gewoon te dik bovenop dat ze (onbewust?) naar andere bandjes geluisterd hebben. Dus mensen die op zoek zijn naar wat nieuws dat ze nog niet eerder gehoord hebben kunnen deze plaat met een gerust hart laten liggen, maar als je meer van hetzelfde wilt dan je al kent dan ben je helemaal aan het goede adres bij Puressence. En de liedjes zijn in sommige gevallen misschien nog wel beter ook.

File: Puressence – Puressence
File Under: Britpop verzamelplaat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top