Rumah Sakit – Obscured By Clowns

Geen gemakkelijke kost. Dat is wat toch geldt voor de meeste math-rock bands. En veel van die kost verteert gewoon niet omdat het niet goed genoeg is. Aangezien er nogal wat cds uitgebracht worden op dit gebied en vaak ook nog eens op kleine labeltjes is het best lastig om de krenten uit de pap eruit te halen. Gelukkig zijn er ook labels die die krenten er voor je uit halen. Temporary Residence-releases kun je blind aanschaffen. Dit label bracht onder anderen de laatste twee briljantjesuit van Explosions in the Sky en Kilowatthours. Geen mathrock, maar wel superieure Post-Rock en Indie. En Temporary Residence brengt ons dus ook Rumah Sakit. Iemand enig idee hoe je dit uitspreekt? Ik niet echt. Maakt ook niet uit het gaat tenslotte om de muziek. En dat zit wel snor op deze plaat. Waar een band als Godspeed You Black Emperor! of Explosion In The Sky het allemaal netjes en strak houden gaan bij Rumah Sakit de remmen echt los. Hun plaat Obscured by Clowns met ietwat bizarre songtitels als Hello Friend, This Is My End…The Beginning, New Underwear Dance, No One Likes A Grumpy Cripple, Sausage Full Of Secrets en Hello Beginning, This Is My Friend…The End mag jr af en toe best met een knipoog nemen, want als je dit allemaal serieus neemt gaat het niet goed koemen. De CD vergt namelijk nogal wat van je: rust, chaos, jazz, melodie, prog, opzwepende drums, math, breaks, post, gekheid, de hele rimram komt langs op deze plaat. Wel apart is is dat van de 9 tracks er 2 live-opnames die naadloos aansluiten op de rest van de plaat. Blijkbaar weten de heren het live ook goed op de planken te zetten wat natuurlijk alleen maar een pré is en je doet verlangen dit ook eens live te ervaren. Ik moet wel bekennen dat ik er ff van bij moet komen, maar zoek je een niet alledaags plaatje dat niet voorspelbaar is, dan ben je bij deze plaat aan het goede adres.

File: Rumah Sakit – Obscured By Clowns
File Under: Math-rock

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven