VA – Acuarela Songs Volume II

Een compilatie van bands die je op je label hebt uitbrengen is altijd een goed idee om de onbekendere bands op je label onder de aandacht te brengen. Zeker als er exclusief werk op staat van de ‘grote’ bands die je op uitbrengt. Acuarela doet dit op een aardig originele manier. In 2001 bracht dit Spaanse label dat op dit moment wel een heleboel interessante bands onder haar hoede heeft de dubbel CD Acuarela Songs uit waarop alle bands een track leverden waarin het woord ‘Acuarela’ (gekleurd water) of de locale variant erop gebruikten in titel of tekst. Blijkbaar was ze dat goed bevallen, want nu twee jaar later brengt Acuarela Acuarela Songs Volume II uit. Ter ere van hun negenjarig bestaan verschijnt deze 3(!)-CD en hebben ze hetzelfde thema gehandhaafd. Dus 39 tracks van Acuarela artiesten over gekleurd water opgedragen aan dit label dat zich knap staande weet te houden als independent. En het zijn niet de minste namen die een bijdrage leveren. Langs komen onder andere: Lee Ranaldo (Sonic Youth), Thalia Zedek, L´Altra (twee keer zelfs), The Zephyrs, Timesbold, Migala, Manta Ray, Transmissionary six, Windsor for the derby en Ursula dat als laatste track een mix maakt van zo ongeveer de hele Acuarela catalogus, wat een meer dan passende afsluiting is van deze compilatie. Het zou natuurlijk te mooi zijn als alle 39 tracks ook fabeltastisch goed zouden zijn, maar dat zou een beetje teveel zijn van het goede, maar met deze compilatie levert Acuarele een staalkaart van indie, post-rock, singersongwriter, pop, folk (en nog veel meer) op waarmee ze zich vol trots kan presenteren aan de wereld en geeft een aantal goede tips van artiesten waarmee je je CD-verzameling kunt aanvullen. En dat ook nog eens voor een schappelijke prijs.

File: Acuarela Songs Volume II
File Under: Staalkaart van indepent label

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top