Cyclefly – Crave

Het liet zich gemakkelijk voorspellen dat elk zichzelf respecterend land wel een eigen variant zou ‘maken’ op de succesformule van bands als Linkin’ Park. Het Ierse Cyclefly gaat daar wel heel ver in. Draai je dat plaatje, dan denk je bij verreweg het beste nummer van de plaat ‘Karma Killer’, denk je op een bepaald moment dat je naar Linkin’ Park zit te luisteren, blijkt na wat zoekwerk op het net dat op die track Chester Bennington van Linkin’ Park meezingt. Hij rekent Cyclefly tot één van zijn favoriete bands van dit moment en volgens hem ben je een klojo als je Crave niet goed vindt. Dan ben ik dus een klojo, want op bovengenoemde track na, doet die plaat me eigenlijk niet zo heel veel. Zanger Declan O’Shea klinkt als Perry Farrell die een kikker ingeslikt heeft en gaat na 3 keer draaien me toch de keel uit hangen. Zeker als het song-materiaal teveel van clichés aan elkaar hangt. Voorspelbare ballads, standaard-riffjes en alle afgezaagde melodietjes die je je maar voor kunt stellen in het genre. Het onderscheidend vermogen van de plaat beperkt zich tot de stem van de zanger en zoals ik zal zei gaat die snel irriteren… Voor de minder kritische liefhebber van de nu populaire ‘alternative metal’ zal het wel te pruimen zijn, maar ik ging na enkele draaibeurten FFWD heel snel door deze plaat en dat is geen goed teken, vind je ook niet? Dan vindt Chester Bennington mij maar een klojo..

File: Cyclefly – Crave
File Under: CTRL-C CTRL-V Alternatieve Metal

2 Comments

  1. Chazz

    Cyclefly lijkt in de verre verte niet op Linkin Park. Of zit er een dubbelganger van Mike Shinoda in Cyclefly? Nee dus. Ik weet niet wie de recensie bij de cd heeft gemaakt maar die moet even zijn repertoire cd’s uitbreiden en erachter komen dat Linkin Park nog in geen 1000 jaar hierop lijkt. Owja, Chaz Bennington maakte maar een grapje dat je een eikel zou zijn enne … Crave is op sommige punten best goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top