Big Low – Ghost Hunt Migration

Het schijnt zo te zijn dat de plaat van Big Low al bijna een jaar oud is (van februari vorig jaar). En ik snap echt niet dat ik nog nooit wat over deze plaat gelezen heb. Ik vermoed echter dat dat komt doordat’ie wel in de roots sectie van de diverse bladen besproken zal worden. Ik kan me namelijk bijna niet voorstellen dat de ‘grote’ bladen deze vanuit Nederland opererende band over het hoofd gezien hebben zoals ik dat vast gedaan heb. Vanuit Nederland opererend, want het is nogal een allegaartje aan nationaliteiten dat meespeelt op hun debuut Ghost Hunt Migration: drie nederlanders, een engelsman en zanger/gitarist Dan Tuffy. Deze komt van oorsprong uit een klein vissersdorpje in Australie, maar is na allerlei omzwervingen met Wild Pumpkins At Midnight in Wageningen uitgekomen. Daar kon hij het muziekmaken blijkbaar toch niet laten en richtte Big low op. De eerste CD van Big Low is één van de leukste die ik tot nu toe gehoord heb dit nieuwe jaar (duh! dat jaar is ook net 6 dagen oud). In een track als ‘Border Town’ waan je je op een Morphine track zonder sax, het gitaartje op ‘Yella Van’ je doet denken aan Sonic Youth uit haar Daydream Nation periode en in het dwingende ‘Don’t Smoke In Bed’ Tom Waits naast je lijkt te liggen in Bed. Nu ja, dat kan slechter dunkt me. Op de andere tracks zwerft Big Low langs blues, alt.country en een snuf folk met nog wat verhaaltjes in talen die ik in ieder geval niet versta (Sjutka ij Topana en Taki, maar die laatste is volgens mij gewoon Auzzie engels). En alle 13 tracks zijn mooie verhaaltjes met verrassende ritmes en af en toe enkele passende sampels en soundscapes.

File: Big Low – Ghost Hunt Migration
File Under: Alle 13 mooi!-zwerfplaat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top