Mist – We Should Have Been Stars

Tijdens het beluisteren de debuutplaat van Mist, blijft er vooral in het eerste deel van de plaat maar één naam door mijn hoofd schieten, die niet veel verschilt van Mist. Namelijk die van de zeker voor Nederlandse begrippen in het buitenland gewaardeerde Nits. Met een beetje geluk lukt dit Mist ook, de contacten in Spanje liggen er al gezien de Spaanse platenmaatschappij Astros Discos waarop deze plaat verschijnt en er zijn ook al distributiedeals met vele andere landen. Het zou niet meer dan terecht zijn. Zanger/gitarist Rick Treffers en band weten namelijk op We Should Have Been Stars in veel liedjes op een zelfde speelse, bijna luchtige, manier liedjes te maken zoals de Nits dat ook doen, die bij nadere beluistering veel meer bevatten en echte luisterliedjes zijn die je weten te emotioneren. Het is daarom wel slim van Mist dat ze hun plaat op een heel stille manier beginnen, want zo dat je binnen een minuut het volume van je versterker zo ver de goede kant op hebt gedraaid dat “In Love With Love” op exact het juiste hoge volume uit je luidsprekers rolt. Dan ervaar je de songs namelijk op zijn best. Bij een lager volume geven deze 14 thuis en in oefenruimte opgenomen tracks hun geheimen namelijk veel minder prijs. Je ervaart bij een hoger volume de subtiele Fender Rhodes electrische pianotjes en spaarzame gitaren in één keer een stuk beter en de sfeer in opener “In Love With Love” wordt bij het invallen van de drums een stuk drukkender. “We Should Have Been Stars” tintelt vervolgens fris als de dauw (mist!) en speels je speakers uit, wat mij betreft het mooiste nummer van de CD. Enige track die ik zo niet kan plaatsen is “The Poison That I Swallow”, voor de rest niets dan schoonheid op deze CD. Waarbij aangetekend dat We Should Have Been Stars overigens eigenlijk helemaal geen debuutplaat, want onder druk van de advocaten van de organisatie van Miss Universe haar naam en koos voor Mist en deze past eigenlijk ook veel beter de muziek.

File: Mist – We Should Have Been Stars
File Under: Schoonheid van een popplaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven