Slovo – Nommo

De naam Slovo is misschien een beetje een rare naam. Ook de naam van de oprichter van deze band Dave Randall zal bij niet veel mensen een belletje doen ringelen. Als je zegt dat het de gitarist van Faithless was, dan gaan er wel wat lichtjes branden. Hier en daar trekt men nog in twijfel of hij echt uit Faithless is, maar in de news-section van de Faithless site staat toch echt: Ex Faithless guitarist Dave Randall’s Slovo has a new album out featuring contributions from band members Sudha Kheterpal and Aubrey Nunn. Geen idee hoe het vertrek gegaan is, maar het is natuurlijk toch wel een behoorlijk gewaagde stap om een succesformatie als Faithless achter je te laten en voor jezelf te beginnen. Het was wat mij betreft wel het goede moment, want de laatste Faithless vond ik persoonlijk een stuk minder geslaagd dan haar voorgangers. Landall kan het geluid van Faithless toch niet helemaal van zich af schudden, want mijn vriendinnetje vroeg me of dit de nieuwe Faithless was. Niet dus. Daar doe je Landall ook te kort mee. Op Nommo (nog een rare naam) komt namelijk meer voorbij dan alleen ‘Faithless’ nummers. Randall is, net als 1 Giant Leap deed op haar plaat en waar hij aan meewerkte, de wereld rond getrokken en overal en nergens heeft hij geluiden van de straat opgenomen die hij vermengt in zijn songs. Hij gebruikte echter niet zoals 1 Giant Leap deed grote namen op zijn tracks, maar zocht lokale helden. Daarnaast vond hij zijn eigen Dido en in de persoon van de onbekende zangeres Kirsty Haskshaw en de ietwat bekendere Emiliana Torrini die zingen op vier tracks, die dan ook wel doen denken aan Dido (raar he?). Op de andere tracks gebruikt hij samples (uit onder andere Charlie Chaplins film the Great Dictator) en wereldse straatsamples om zijn statement te maken tegen oorlog in de wereld en voor democratie, gelardeerd met zijn eigen akoestische gitaargeluid, wat hij meer dan overtuigend doet. Zoek je een niet allerdaagse plaat vol dance, pop en wereldmuziek, ben je hier op de juiste plek.

File: Slovo – Nommo
File Under: Avontuurlijke Faithless

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top