The 45s – The 45s

Soms begrijp je geen ene fluit van het contracteerbeleid van platenmaatschappijen. Weet je nog dat ik het op 7 november had over Aqualung? U weet wel die band die min of meer het gevolg was van de VW Beetle reclame? Nu, de zanger van Aqualung heet Matt Hales, en die vormde oorspronkelijk samen met zijn broertje Ben nog twee anderen het door toeval bij elkaar gekomen the 45s. Het verhaal wil dat de als klassiek pianist getrainde Matt in een dronken bui op SXSW op het podium springt bij de door ruzie zonder zanger zittende band van zijn broer die compleet staat te schutteren op dat moment. Hales grijpt de microfoon zingt de sterren van de hemel zingt. Is dat Rock en Roll of wat? Anyways. Thuis veranderen de heren de naam van de band in ‘The 45s’ en voor ze het goed en wel door hebben hebben ze een contract voor enkele singels bij Mercury Records getekend. Blijkbaar doen deze singels geld-technisch te weinig voor Mercury, die niet met de heren verder wil, terwijl er wel een album op de plank ligt! Matt Hales schrijft vervolgens de al genoemde track voor VW Beetle, krijgt wel een contract en the 45s lijken dus behoorlijk dood. Totdat ik tot mijn verbazing er achterkwam dat de opnames van de “The 45s” die op de plank lagen nu toch op CD zijn verschenen. En tering zeg, dit is zoveel leuker dan wat Hales doet op dit moment met Aqualung! De Powerpop spat gewoon uit je speakers! Iedereen die ooit genoot van wat Jellyfish deed met Jason Falkner in de gelederen leuk vond en het bij tijd en wijle eigenlijk ook wel een tikje ruiger wil is hier helemaal aan het goede adres. Dus ik begrijp echt geen ene fluit van het contracteerbeleid van platenmaatschappijen. Nu moet ik deze CD voor veel geld halen uit de UK, ik had veel liever gezien dat deze voor een ieder beschikbaar zou zijn, want dat verdient deze plaat.

File: The 45s – The 45s
File Under: Powerpop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven