Koufax – Social Life

Younger Body, Older Soul is track 8 van Koufax nieuwste plaat Social Life en die track vat deze plaat eigenlijk samen. Je krijgt op Social LIfe een aardige bak muziekgeschiedenis over je heen. De Beatles en de Kinks komen voorbij, maar ook uit de jaren 80 XTC, The Cure, Joe Jackson en een snuf Elvis Costello, uit de eerste helft jaren 90 komen Pavement, Guided by Voices en Ben Folds Five langs en ook de eind jaren 90 met Strokes, Hives komen nog aan de beurt om de boel af te maken. En weet je wat zo vervelend is? Het is nog lekker ook. Het blijft raar hoe je bij sommige bands compleet geirriteerd kunt raken door het wel heel goed luisteren naar hun grote voorbeelden en het gebruik maken van deze invloeden in het maken van hun eigen muziek terwijl het je bij anderen niets kan schelen. Bij Koufax interesseert het me geen reet en dat komt dan toch ook vooral doordat ze zulke lekkere liedjes maken, Misschien komt het ook wel doordat ze er niet zoals zoveel bands tegenwoordig doen 74 minuten op een CD proberen te proppen ipv alleen de goede liedjes. Op deze plaats: Niets daarvan. Deze plaat duurt gewoon lekker 36 minuten en heeft maar 12 tracks. Nou dat gaat dus echt niet snel vervelen, want voor je het weet is de CD afgelopen, behalve als je deze op de repeattoets zet natuurlijk, zoals ik vandaag. Het zal me overigens benieuwen of ze nog aangeklaagd zullen worden door de Rolling Stones, waar wel heel duidelijk “Wohoo Wohoo” uit Sympathy for the Devil.

File: Koufax – Social Life
File Under: Moderne Retro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven