Jesse Sykes – Reckless Burning

Iemand zich wel eens afgevraagd wat er geworden is van de andere leden van Whiskeytown? Ryan Adams doekte die band wel op, maar hij was natuurlijk niet het enige bandlid. Caitlin Cary speelde (tweede) viool en was met Adams de enige overlevende van vijf jaar Whiskeytown. Zij neemt op dit moment haar tweede solo album op. Voormalig gitarist Phil Wandscher duikt nu op op de eerste plaat van Jesse Sykes, Reckless Burning waarvoor hij het leeuwendeel van de songs schreef. De plaat is al een tijdje uit in Amerika, en is nu ook in Europa beschikbaar waar door een maandlange tour hoopt Jesse samen met haar band The Sweet Hereafter hier meer voet aan de grond te krijgen. Reckless Burning trapt af met de wel heel troosteloze titeltrack. Werd ik van de platen van de afgelopen twee dagen op slag vrolijk, de gitaar van Wandscher en de stem van Sykes slaan me zo ongeveer gelijk terug de winterdepressie in. Bij deze plaat denk je aan korte winterdagen met weinig zonlicht, rokerige kroegen, stinkend naar het ‘gezellige’ Apres-Skihut feest van de avond ervoor en nu een zangeres en gitarist met zijn tweeën op een podium in een bijna lege kroeg die liedjes spelen die het feest de avond ervoor op slag stil gemaakt zouden hebben, zo ze daar een kans voor zouden hebben gekregen. Zo klinkt Reckless Burning. Traag trekken de negen tracks aan je voorbij, die langzaam je goede humeur aan stukken scheuren. Als een maak lam laat je het je gebeuren, want je vindt het maar al te fijn dat Jesse je langzaam fileert met haar zwoele sopraanstem en je verdrinkt in liedjes waarin ze haar gevoelens niet voor je verborgen houdt. Als je gevoelig bent voor neerslachtigheid is dit een album waar je je gemeen aan kunt snijden.

File: Jesse Sykes – Reckless Burning
File Under: Country Noir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven